Obsah

Gulášová pohoda 2012

Sobota 7. júla 2012 patrila v amfiteátri a priľahlom parku gulášu. Na II. ročníku Gulášovej pohody sa zišlo až 23 3-členných družstiev, ktoré bojovali o prvenstvo v súťaži o najlepší guláš. Hlavným porotocom bol televízny kuchár Vincenzo Miele a aby to nebolo len na neho, pridali sa aj hudobníci z Cigánskych diablov. Všetky družstvá dostali rovnaké základné ingrediencie, kto už potom čo pridal, zostalo len na neho. A pridávalo sa pivo, víno, slivovica, divina, koreniny, brusnicový džem, sójová omáčka aj menej tradičné korenie, ako sú napríklad borievky. Družstvá sa porozkladali pod veľkým stanom a začalo sa to rozkúrením pod kotlom. Narúbať drevo a stále udržiavať oheň – v tropickom teple, keď teplota siahla na 35 C, to bola naozaj hrdinská úloha. Guláš nemožno urýchliť. Aby kuchári a kuchtícii nemali prestoje, boli pripravené súťaže – v jedení chleba s masťou a cibuľou, preťahovanie lanom, skákanie vo vreci, či vozenie pneumatík vo fúriku. Odmenou bola v tom teple priam zázračná tekutina – pivo :-) Víťazom o najlepší guláš sa po vydarenej akcii stalo družstvo zastupujúce obec Malženice, na druhom mieste skončil Dolný Lopašov a tretie miesto patrilo Pečeňadom. Všetci dostali za účasť súdok piva a diplom. Prvé tri miesta mali súdkov viac, dostali drevený lopár s umiestnením a prvému miestu patril aj nový kotlík na guláš. Na záver vystúpili Cigánski diabli. Fotogálerie je z fotiek, ktoré poskytol Marek Krajčovič a Božena Hideghétiová.