Menu
Obec Jaslovské Bohunice
Jaslovské Bohunice

Predstavujeme vám našich členov

Vodácko-turistický klub ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice je záujmovou skupinou dospelých a detí nielen z Jaslovských Bohuníc ale aj z blízkeho okolia, ktorých spája láska k prírode, k vode a k turistike. Hádam aj preto, že nie všetkých z nás bližšie poznáte, zrodila sa myšlienka, predstaviť niektorých členov klubu, ktorí už aj čo-to v športovej alebo i v inej oblasti dokázali.

Dominika Hankoščáková

 

Ako prvú predstavujeme Dominiku Hankoščákovú - rodáčku Hlohovca, ktorá je od roku 2008 aktívnou členkou klubu. Môžete si ju pamätať z akcií klubu pri príležitosti MDD a festivalu V Bohunicách pri kaštieli. Dominika je veselé a priateľské dievča s vrúcnym vzťahom k zvieratám. S veľkým zanietením prezentovala svoje zvieratká deťom a tiež im o nich aj všeličo zaujímavé porozprávala.
 

Raz sa predstavila ako krotiteľka hadov, myší, škrečkov a zajacov,

 

 

Raz sa predstavila ako krotiteľka hadov, myší, škrečkov a zajacov,
inokedy ako pirátska slečna. Poradí si aj s pádlom na vode a zvládla nejednu turistickú cestičku. Láska k zvieratám ju priviedla ku koňom a zúčastňovala sa aj na pretekoch. Okrem toho má aj vzťah ku gymnastike a akrobacii a ten jej otvoril cestu k športu, v ktorom nielen vynikla, ale aj dosiahla prvé úspechy. Pole Dance je veľmi náročná gymnastika, tanec i akrobacia na vertikálnej tyči. Na Slovensku je to síce ešte mladý šport v oblasti fitness, ale rýchlo si získava svojich obdivovateľov. Učaroval i šestnásťročnej Dominike, ktorá je mimoriadnym talentom a rýchlo v tomto športe napreduje.

Dominika HankoščákováJej prvým úspechom bol pohár na Sport festival Slovakia 2013 v Trenčíne, dobré zastúpenie mala i na majstrovstvách Slovenska a zúčastňuje sa súťaží Pole Battle League Slovakia, ktoré sa organizujú v rôznych mestách na Slovensku ako Nitra, Bratislava, Prievidza, kde sa v kategórii profesionálok aj keď je iba amatérka, umiestňuje na popredných priečkach.
Áno, dnes už VICEMAJSTERKA EURÓPY 2014, Hlohovčanka Dominika Hankoščáková sa v septembri zúčastnila medzinárodnej súťaže v Prahe European Pole Sport Championship 2014 v kategórii junioriek a domov priniesla striebro. V pražskej Sport arene si zmerali sily reprezentanti v rôznych vekových kategóriách. Zastúpených bolo 11 krajín: Nemecko, Rakúsko, Island, Švajčiarsko, Ukrajina, Rusko, Poľsko, Kazachstan, Maďarsko, Česko a dve reprezentantky zo Slovenska. Súťaž sa konala pod hlavičkou European Pole Sport Union, za prítomnosti Alexandra Zakirova (Uzbekistan), prezidenta European Pole Sport a Workout Union .
V decembri ju čaká ďalší Pole boj v medzinárodnej konkurencii, tak jej držíme palce.

Autor: Alena Mlčoch Hromadová
Foto: z archívu klubu a zo súťaže - www.noska.nafotil.cz
 

Dominika Dominika
Dominika Dominika


 

Dátum vloženia: 3. 1. 2015 10:05
Dátum poslednej aktualizácie: 10. 1. 2017 4:14

Život v obci

SMS oznamy

Všetky SMS oznamy

Hlásenia obecného rozhlasu

Infoservis

Vývoz odpadu

Harmonogram

Aktuálne počasie

dnes, piatok 19. 4. 2024
slabý dážď 10 °C 1 °C
sobota 20. 4. slabý dážď 9/4 °C
nedeľa 21. 4. zamračené 8/3 °C
pondelok 22. 4. zamračené 8/2 °C

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
1
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
1
1 2 3 4 5

Projekty podporované EÚ a z iných zdrojov

  • Jaslovské Bohunice rekonstrukce VO
  • Elektronické služby centrálnej ohlasovne
  • Revitalizácia Námestia sv. Michala Jaslovské Bohunice I. etapa
  • Fond na podporu umenia
  • Integrovaný regionálny operačný program
  • Podpora triedeného zberu

Inštitúcie, projekty, aktivity obce a jej občanov

SMS-info

Ostaňte s nami v kontakte

Bezplatné zasielanie sms a emailov.