Menu
Obec Jaslovské Bohunice
Jaslovské Bohunice

Ružami vystlaná vodácko-turistická cesta

Podieľať sa na tvorbe zábavno - poučného programu pre deti, to je vždy príležitosť vrátiť sa do detských čias. Na chvíľku zastaviť čas a spolu s oslávencami vkročiť či už do rozprávky alebo sa nechať uniesť na krídlach fantázie na žlto - červenými ružami vystlanú vodácko – turistickú cestu.

Vodácko-turistická cestaNa prvom stanovišti sa deti zaregistrovali, dostali zlosovateľný lístok a pokyny na cestu. Potom sa už v sprievode rodičov alebo aj samé vydali cestičkou lemovanou sieťou, na ktorej boli vystavené fotografie vodákov s ich zvieracími priateľmi, k cieľu. Pri druhom stanovišti turista Majo preveril ich fyzické zručnosti. Na treťom stanovišti doobeda lekárka Helenka a poobede lekárka Tánička kládli deťom zvedavé otázky a zisťovali ich znalosti zo zdravovedy. Odtiaľ to už mali len na skok do vodnej ríše – štvrtému stanovišťu. Tam na nich čakali dve Rusalky, malý vodník Zlobník a Neptún, rímsky boh oceánov, morí a všetkých riek. Tí už boli zvedavejší a mali pre deti pripravenú širokú škálu otázok, či už z vodnej, zvieracej alebo botanickej ríše. Za správne odpovede dostal každý malilinký darček a pekný úsmev od víly. Boli i takí, ktorí neodolali pokušeniu zvečniť sa s predstaviteľmi vodného sveta a to sa predsa neodmieta. Cesta sa pri kotve stočila k rybníku a tu už deti vložili vyplnený zlosovateľný lístok do prúteného košíka a trpezlivo vyčkali na príchod člna s pirátom – prievozníkom.
Na záver sa uskutočnilo žrebovanie. Zo 139 zaregistrovaných účastníkov vodácko – turistickej cesty vodník Zlobník vytiahol troch výhercov. Ceny boli odovzdané výhercom a musíme skonštatovať, že nefalšovaná radosť výhercu prvej ceny bola taká nákazlivá, že zasiala radosť aj do našich sŕdc.
Ďakujeme týmto sponzorovi prvej ceny, Ing. Rudolfovi Moravčíkovi zo Včelárskej Paseky, ktorý venoval do súťaže tri poháre čerstvo stočeného slovenského medu.

Text a foto: Alena Mlčoch-Hromadová
Na stiahnutie: fotogaléria z podujatia.

Dátum vloženia: 15. 6. 2014 10:28
Dátum poslednej aktualizácie: 10. 1. 2017 4:14

Život v obci

SMS oznamy

Všetky SMS oznamy

Hlásenia obecného rozhlasu

Infoservis

Vývoz odpadu

Harmonogram

Aktuálne počasie

dnes, utorok 16. 4. 2024
mierny dážď 13 °C 6 °C
streda 17. 4. oblačno 11/5 °C
štvrtok 18. 4. slabý dážď 11/2 °C
piatok 19. 4. slabý dážď 11/1 °C

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
1
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
1
1 2 3 4 5

Projekty podporované EÚ a z iných zdrojov

  • Jaslovské Bohunice rekonstrukce VO
  • Elektronické služby centrálnej ohlasovne
  • Revitalizácia Námestia sv. Michala Jaslovské Bohunice I. etapa
  • Fond na podporu umenia
  • Integrovaný regionálny operačný program
  • Podpora triedeného zberu

Inštitúcie, projekty, aktivity obce a jej občanov

SMS-info

Ostaňte s nami v kontakte

Bezplatné zasielanie sms a emailov.