Menu
Obec Jaslovské Bohunice
Jaslovské Bohunice

Predstavujeme vám Samuela Bubána

Vodácko-turistický klub ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice je záujmovou skupinou dospelých a detí nielen z Jaslovských Bohuníc ale aj z blízkeho okolia, ktorých spája láska k prírode, k vode a k turistike. Hádam aj preto, že nie všetkých z nás bližšie poznáte, zrodila sa myšlienka, predstaviť niektorých členov klubu, ktorí už aj čo-to v športovej alebo i v inej oblasti dokázali.

Samuel Bubán

Ako druhého predstavujeme Samuela Bubána z Jaslovských Bohuníc. Aktívnym členom vodácko - turistického klubu je od roku 2008. Pravidelne sa zúčastňuje všetkých akcií klubu ako „zadák“, ktorý s veľkou výdržou riadi a ovláda kanoe. Rád si zajazdí aj v kajaku. Mnohým sprostredkoval prvé zážitky z plavby v kanoe na obecnom rybníku pri príležitosti MDD a festivalu „V Bohunicách pri kaštieli“. Tiež má i pekný vzťah k prírode a k turistike. Zdolal už nejeden kopec a neunikli mu ani čarovné panorámy Západných Tatier a Malej Fatry.  

V plnej zbroji na vodu

 

Samuel je od malička veľmi všestranné, zvedavé a nadané dieťa. Od štyroch rokov má vzťah k číslam a k matematike, čo mu vydržalo až dodnes. Každý rok sa zúčastňuje na rôznych matematických súťažiach, ako sú Matematická olympiáda, Pytagoriáda, Maks a Matematický klokan, z ktorých neodchádza bez ocenenia. Od čísiel sa presunieme k hudbe. Samuel dostal do vienka aj hudobný sluch. V základnej umeleckej škole sa začal venovať hre na flautu, avšak po pol roku mu viac učarovala hra na basovú gitaru. Bolo to pravdepodobne dobré rozhodnutie, o čom svedčia dosiahnuté úspechy. Spolu s bubeníkom Denisom Čapkovičom už osem rokov tvoria jadro detskej hudobnej skupiny Crazy Team. Hoci sa už zúčastnili sa viacerých celoslovenských hudobných súťažiach kapiel, ich najcennejšie víťazstvo je zo súťaže Novácky talent 2014.
Na súťaž prišli ako neznámi, no po prvých tónoch spozorneli nielen diváci, ale aj porota. Ani v najlepšom sne by ich nenapadlo, že budú stáť na priečke víťaza. Skôr si pri vyhlasovaní výsledkov mysleli, že na nich zabudli. Opak bol však pravdou. Dlhoroční účastníci a víťazi z predchádzajúcich ročníkov súťaže ostali za nimi a im sa dostalo to najväčšie ocenenie.
 

Tuista samuel vbpk 2013 Crazy team


Presne na tomto mieste sa vynára otázka: „Čo má spoločné matematika s hudbou?“
Odpoveďou na ňu je tento výňatok z článku o záľubách jedného politika:
„Hoci som skôr technický typ človeka, voči hudbe som neostal imúnny. Aj keď si myslím, že hudba je čistá matematika. Matematika, ktorá sa mení na city! Poďme spoločne počítať frekvencie vzdušných kmitov! Dokáže ma dojať, liečiť, viem pri nej relaxovať a zbierať nové nápady. Inšpiruje ma k dobru, ku kráse, k tvorivosti, čerpám z nej silu a energiu.“ (István Zachariaš-politik a samouk v hre na gitare)

Muzikant Samuel

 

 

Samuel momentálne študuje na gymnáziu a po zmaturovaní by chcel ísť študovať informatiku. Rád pláva, korčuľuje, lyžuje a bicykluje. Čo na záver vodákovi Samuelovi zaželať?Nech mu hudba roztancuje všetky čísla v matematike a matematika nech mu zráta všetky noty, s ktorými spôsobí radosť a potešenie.

 

 

 

 

 

Alena Mlčoch Hromadová
Foto:  Fotoateliér 4F
           Lucia Bubánová
           Archív OcÚ

Dátum vloženia: 15. 3. 2015 9:44
Dátum poslednej aktualizácie: 10. 1. 2017 4:14

Život v obci

SMS oznamy

Všetky SMS oznamy

Hlásenia obecného rozhlasu

Infoservis

Vývoz odpadu

Harmonogram

Aktuálne počasie

dnes, utorok 16. 4. 2024
mierny dážď 13 °C 7 °C
streda 17. 4. zamračené 11/5 °C
štvrtok 18. 4. zamračené 11/4 °C
piatok 19. 4. slabý dážď 12/1 °C

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
1
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
1
1 2 3 4 5

Projekty podporované EÚ a z iných zdrojov

  • Jaslovské Bohunice rekonstrukce VO
  • Elektronické služby centrálnej ohlasovne
  • Revitalizácia Námestia sv. Michala Jaslovské Bohunice I. etapa
  • Fond na podporu umenia
  • Integrovaný regionálny operačný program
  • Podpora triedeného zberu

Inštitúcie, projekty, aktivity obce a jej občanov

SMS-info

Ostaňte s nami v kontakte

Bezplatné zasielanie sms a emailov.