Svedčí o tom aj to, že bolo prihlásených až 23 súťažných družstiev. Dokonca malo zastúpenie aj zahraničie. Traja mladí Angličania chceli tromfnúť Slovákov vo varení guláša. Odvahu teda mali – ale víťazstvo zostala predsa len na Slovensku a dokonca na domácej pôde. Podujatie navštívilo okolo tisíc ľudí a obsah 23 kotlov zmizol ako mávnutím čarovného prútika. Vôňu guláša bolo cítiť až na námestí pri kostole. Čakanie na bublajúci obsah kotlov spríjemňovala pohodový spev Plastik Dua. A aby sa skrátil čas, súťažilo sa. V jedení chleba s masťou a cibuľou, pití piva, chlapi sa pretláčali, ale aj preťahovali lanom. Do vozenia pneumatík na fúriku sa dokonca zapojili aj porotcovia. Deti si mohli požičať bicykle, poskákať si na trampolíne, alebo nafukovacom hrade. Hlavným rozhodcom bol Martin Kovarský - šéfkuchár v rakúskom hoteli Kaprun. Mal pri sebe ešte ďalších 3 rozhodcov od fachu. A ako sami priznali – mali to ťažké pri určení víťaza. Ale prvé mohlo byť len jedno družstvo a tým sa stali poľovníci pod vedením Jožka Bullu – ktorý to mal napísané aj na zástere “Ich bin der Boss” Okrem cien, ktoré venovala obec – každé zúčastnené družstvo dostalo súdok piva – hlavný rozhodca udeľoval aj svoju cenu – víkendový pobyt v hoteli Kaprun. Dôležitejší ako trofeje je však pocit z vydareného popoludnia. Podujatie by sme si chceli o rok zopakovať.
Foto: BH
Video z podujatia: http://www.horeblawski.eu/portfolio-post/jb130729gulas/
Dátum vloženia:
29. 6. 2013 8:00
Dátum poslednej aktualizácie:
9. 11. 2016 19:46
Autor:
Správce Webu