Obsah

Minikurz pečenia lokší

Týždeň po popolcovej strede obec pripravila pre všetkých, ktorí prejavili záujem - minikurz pečenia lokší. Receptov na prípravu lokší je určite veľa. Ale základom sú varené zemiaky, múka a soľ, z ktorých sa vypracuje cesto. Z neho sa potom robia guľky, ktoré sa vyvaľkajú na čo najtenšie placky a pečú sa nasucho na rozpálenej platni, alebo panvici. Toto umenia nám predvádzali šikovné majsterky z SOU internátneho Trnava pod vedením Bc. Eriky Hájikovej, ktorá nám v úvode porozprávala aj o činnosti ich školy. Potom všetkým vysvetlila proces prípravy lokší a ďalších špecialít, ktoré nám priniesli na ukážku - zemiakové pagáčiky a štrúdľu. Kto sa zúčastnil tejto akcie, neobanoval. Ku káve a čaju dobre padli upečené voňavé dobroty. Chutilo dospelým aj deťom. Foto: Miroslava Remenárová