Receptov na prípravu lokší je určite veľa. Ale základom sú varené zemiaky, múka a soľ, z ktorých sa vypracuje cesto. Z neho sa potom robia guľky, ktoré sa vyvaľkajú na čo najtenšie placky a pečú sa nasucho na rozpálenej platni, alebo panvici.
Toto umenia nám predvádzali šikovné majsterky z SOU internátneho Trnava pod vedením Bc. Eriky Hájikovej, ktorá nám v úvode porozprávala aj o činnosti ich školy. Potom všetkým vysvetlila proces prípravy lokší a ďalších špecialít, ktoré nám priniesli na ukážku - zemiakové pagáčiky a štrúdľu.
Kto sa zúčastnil tejto akcie, neobanoval. Ku káve a čaju dobre padli upečené voňavé dobroty. Chutilo dospelým aj deťom. Ak máte záujem o pečenie pod článkom nájdete recepty na zemiakové pagáčiky a štrúdľu.
Na stiahnutie: fotogaléria z podujatia (jpg).
Na stiahnutie: recept na štrúdľu a zemiakové pagáče (rtf).
Dátum vloženia:
2. 4. 2014 11:46
Dátum poslednej aktualizácie:
3. 10. 2017 23:14