Menu
Obec Jaslovské Bohunice
Jaslovské Bohunice

Rybárske preteky začali dažďom

V sobotu 3. mája sa na rybníku v parku uskutočnil 7. ročník rybárskych pretekov detí a dospelých „ O pohár starostky obce Jaslovské Bohunice“.

Rybárske preteky začali dažďomSobotné ráno nás privítalo zachmúrenou oblohou a farba vody v jazere pripomínala po výdatných dažďoch skôr kakao ako vodu v ktorej žijú ryby. Podmienky na rybolov neboli práve ideálne, ale pre všetkých súťažiacich rovnaké. O rybároch je známe, že pre svoju vášeň vydržia pri vode za každého počasia. Tých vášnivých prišlo na preteky 32, čo je veľmi slušná účasť. Preteky začali o 8:00 hod. Ako prvý sa z úlovku tešil Marcel Lackovič, súťažiaci v kategórii detí. Marcel ulovil 52 cm kapra s hmotnosťou 2,7 kg. Ako sa neskôr ukázalo bola to ryba ktorá priniesla svojmu lovcovi I. miesto v kategórii detí a zároveň cenu za najťažšiu rybu pretekov. O tom, že sa oplatí bojovať až do konca sa presvedčil Matej Fitoš. Svojho 43 cm kapra ulovil minútu pred stanoveným časovým limitom. Trpezlivosť a dôslednosť vyniesla Matejovi druhé miesto v kategórii detí. Tretie miesto nebolo v kategórii detí udelené. Dospelým sa darilo ešte menej ako deťom. V náročných podmienkach ako dážď, chlad a kalná voda márne skúšali všetky možné nástrahy a návnady, techniky a fígle, ale úspech sa nie a nie dostaviť. Ale potom to prišlo. Smolu pretrhol Erik Oravec. Držiac sa príslovia „aj malá ryba je ryba“, vytiahol na breh 17 cm pleskáča. Keď ryby neberú, poteší aj takýto úlovok, zvlášť keď bol dlhú dobu v kategórii dospelých jediný. Nakoniec to stačilo na druhé miesto. Erika o víťazstvo obral v závere pretekov Marek Belica. 53 cm kapor zabezpečil Marekovi I. miesto a zisk pohára starostky obce. Tak isto ako v kategórii detí, ani u dospelých nebolo tretie miesto udelené. Všetky ulovené ryby boli samozrejme vrátené vode.
7. ročník pretekov je za nami a napriek nepriazni počasia bohunickí rybári ukázali že majú guráž a ani dvojhodinový dážď počas pretekov ich od rybárčenia neodradí. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník a tentoraz dúfame aj s krajším počasím. Na záver chcem poďakovať všetkým účastníkom za bezproblémový priebeh pretekov, správnej rade OZ MEANDER za organizáciu a zabezpečenie pretekov, OcÚ Jaslovské Bohunice za podporu a sponzorom za materiálnu pomoc.

Petrov zdar!

Mgr. Ľuboš Remenár
predseda OZ MEANDER

Foto: Branislav Križan

Na stiahnutie: fotogaléria z podujatia.

Dátum vloženia: 12. 6. 2014 10:58
Dátum poslednej aktualizácie: 10. 1. 2017 4:14

Život v obci

SMS oznamy

Všetky SMS oznamy

Hlásenia obecného rozhlasu

Infoservis

Vývoz odpadu

Harmonogram

Aktuálne počasie

dnes, piatok 29. 3. 2024
slabý dážď 18 °C 6 °C
sobota 30. 3. takmer jasno 21/10 °C
nedeľa 31. 3. takmer jasno 20/12 °C
pondelok 1. 4. slabý dážď 19/9 °C

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pia So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
1
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Projekty podporované EÚ a z iných zdrojov

  • Jaslovské Bohunice rekonstrukce VO
  • Elektronické služby centrálnej ohlasovne
  • Revitalizácia Námestia sv. Michala Jaslovské Bohunice I. etapa
  • Fond na podporu umenia
  • Integrovaný regionálny operačný program
  • Podpora triedeného zberu

Inštitúcie, projekty, aktivity obce a jej občanov

SMS-info

Ostaňte s nami v kontakte

Bezplatné zasielanie sms a emailov.